Artikkelit

Kevytyrittäjyys?

Kevytyrittäjäksi ryhtyminen on Uuras – kevytyrittäjäpalvelun avulla helppoa!

Onko mielessäsi esimerkiksi potentiaalinen liikeidea tai oman osaamisesi laskuttaminen, mutta hyppy yrityksen perustamiseen arveluttaa? Uuras kevytyrittäjyys on sinulle helppo reitti uudelle urallesi tai sivutoimiselle yrittäjyydelle.

Kevytyrittäjyys – eli laskutuspalvelun käyttö on kasvattanut suosiotaan viime vuosina, eikä syyttä. Laskutuspalvelun käyttö on helppoa sekä kevytyrittäjälle, että laskutettavalle yritykselle. Oman yrityksen tai toiminimen perustaminen ei siis ole tarpeellista, sillä Uuras – kevytyrittäjänä toimit kuten yrittäjä ilman velvoitteita huolehtia kirjanpidosta, verotuksesta ja viranomaisilmoituksiin liittyvästä byrokratiasta. Kevytyrittäjä siis tarkoittaa henkilöä, joka tekee töitä omiin nimiinsä ja laskuttaa tekemästään työstä laskutuspalvelun avulla.

Esimerkki: Olet kevytyrittäjä ja tarjoat valokuvausta, esimerkiksi hääkuvauksia. Käyt ikuistamassa Matti ja Maija Meikäläisen hääpäivän. Hääkeikan jälkeen kirjaudut Uuras.fi palvelun käyttäjäksi ja luot sekä lähetät laskun Matille. Tämä vie sinulta noin 5 minuuttia. Uuras – kevytyrittäjäpalvelu tarkastaa ja lähettää tarkastetun ja lopullisen laskun Matille. Matin maksettua laskun, Uuras ottaa laskun summasta pienen palvelumaksun 4 % (+ vakuutusmaksut kattavat 2,5%) sekä kuvaajan verokortin mukaisen prosentin ja tilittää jäljelle jääneen summan valokuvaajalle. Uuraksen palvelumaksuun sisältyy siis kaikki sivukulut, joilla huolehditaan muun muassa pakollisten arvonlisäverojen ja vakuutusmaksujen maksamisesta.

Samalla Uuras laskutuspalvelu huolehtii puolestasi myös kirjanpidollisista toimista, veroilmoituksista ja muista paperitöistä, joten säästät omaa aikaa ja vaivaasi. Myös laskujen perintäpalvelu sisältyy Uuraksen palvelumaksuun sekä voit nostaa palkkasi halutessasi pikana (tästä veloitetaan 5% normaalin palvelumaksun lisäksi).

Lyhyesti: Maksat Uuras laskutuspalvelulle hieman extraa siitä, että he hoitavat puolestasi normaaleille yrittäjille kuuluvat pakolliset paperityöt.

Uuras kevytyrittäjäpalvelun käyttäjäksi rekisteröityminen on ilmaista, eli maksat vain, jos oikeasti laskutat jotain. Mitään kiinteitä kuukausimaksuja ei siis tule, eli voit myös laskuttaa satunnaista keikka – tai urakkatyöskentelyä. Uuras kevytyrittäjäpalvelun tarjoaa Suomen GTM Osuuskunta.

Esimerkkejä meillä toimivista kevytyrittäjien ammateista: rakennusmies, liikunnanohjaaja, freelancer, valokuvaaja, artisti, ripsiteknikko, myyjä, siivooja, konsultti, autokorjaaja, kuljettaja, timpuri, promootiohenkilö, tulkki, hieroja, näyttelijä, ohjaaja, opettaja, kokki, sisällöntuottaja, asiantuntija.